Noordanus AdvocatuurNieuws

Wat is dat nou zo’n voorkeursadvocaat? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als advocaat heb je bepaalde dagen in het jaar piketdienst. Tijdens zo’n dienst wordt je opgeroepen om iedereen die in jouw regio wordt aangehouden rechtsbijstand te verlenen op het politiebureau. Erg leuk werk, omdat je A) niet weet wie je treft en dus kennis mag maken met nieuwe cliënten en B) je niet weet welke verdenkingen er op jouw pad komen. ⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het kan ook zijn dat je als advocaat geen piketdienst hebt en wel een piketmelding ontvangt. Deze melding noemen we een voorkeursmelding. Dit kan ook buiten de eigen regio zijn. Immers: overal waar iemand jouw naam na aanhouding noemt als voorkeursadvocaat is jouw rechtsbijstand gewenst.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
U kunt als u wordt aangehouden dus geholpen worden door de advocaat naar uw keuze door simpelweg de goede naam te noemen. Deze advocaat is dan uw voorkeursadvocaat. Dit kan iemand zijn die u al eens heeft geholpen, iemand waarvan u via via weet dat het een fijne advocaat is of iemand waarbij u zelf een goed gevoel hebt. Dit brengt geen extra kosten met zich mee of duurt niet extra lang.

Noordanus Advocatuur helpt u dan ook graag als u onverhoopt op het politiebureau terechtkomt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀