Noordanus AdvocatuurStrafrecht

Strafrecht

Noordanus Advocatuur houdt zich enkel bezig met strafzaken. Dit betekent dat het kantoor veel ervaring in huis heeft binnen alle facetten van het strafrecht.

Hieronder treft u een lijst aan van strafrechtelijke onderwerpen waarin Noordanus Advocatuur bijstand kan verlenen. Mocht u vragen hebben over een onderwerp dat hier niet is vermeld, neem dan vooral contact met ons op om te kijken of onze advocaten u alsnog kunnen bijstaan. Deze lijst is immers niet uitputtend.

Contact

Mocht u uw zaak direct willen aanmelden bij onze advocaten, vult u dan onderstaand formulier in.

FAQ Strafrecht

Hoe wordt je strafrecht advocaat?

Om strafrechtadvocaat te worden, dien je eerst een rechtenstudie te voltooien aan een erkende universiteit. Na het behalen van je bachelor in de rechten, kun je ervoor kiezen om een master in de rechten te volgen met bijvoorbeeld een specialisatie in strafrecht. Vervolgens kun je bij Noordanus Advocatuur solliciteren voor een stageplek als advocaat-stagiaire of als ondersteuner in de functie van juridisch medewerker. Tijdens deze fase krijg je de kans om te werken onder begeleiding van ervaren strafrechtadvocaten en praktische ervaring op te doen in het strafrecht. Na het afronden van je advocaat-stage en het behalen van jouw beroepsopleiding kun je als volwaardig lid van ons team beginnen met het geheel zelfstandig vertegenwoordigen van cliënten in strafrechtelijke zaken.

Waar staan strafrecht advocaten ingeschreven?

Strafrechtadvocaten bij Noordanus Advocatuur zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten en de Raad voor Rechtsbijstand. Deze registraties waarborgen dat onze advocaten voldoen aan de vereiste kwalificaties en ethische normen om cliënten op hoog niveau te vertegenwoordigen. Iedere advocaat staat ingeschreven voor zijn/haar eigen specialisaties, waarbij bij elk van onze advocaten strafrecht een van deze specialisaties is.

Wat is een strafrecht advocaat?

Een strafrechtadvocaat is een ervaren juridisch professional die gespecialiseerd is in het verdedigen van cliënten die worden beschuldigd van strafbare feiten. De advocaten van Noordanus Advocatuur bieden deskundig juridisch advies en vertegenwoordigen cliënten met passie en toewijding tijdens alle fasen van het strafrechtelijke proces.

Wie betaalt een strafrechtadvocaat?

Bij Noordanus Advocatuur bieden we verschillende betalingsmogelijkheden voor onze cliënten:
Gesubsidieerde rechtsbijstand: Cliënten met een laag inkomen komen mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, waarbij de overheid de meeste kosten van de advocaat dekt.
Prijsafspraak: Voor cliënten die niet in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, bieden we de mogelijkheid van prijsafspraken. Dit houdt in dat we vooraf een vast bedrag afspreken voor de juridische diensten.
Betalende basis: Sommige cliënten kiezen ervoor om onze diensten op betalende basis te gebruiken, waarbij ze rechtstreeks betalen voor de geleverde juridische bijstand op uurbasis.

Is een strafrecht advocaat verplicht?

Hoewel het niet altijd verplicht is, is het sterk aan te raden om een strafrechtadvocaat in te schakelen als u wordt geconfronteerd met een strafrechtelijke kwestie. Bij Noordanus Advocatuur geloven we dat het essentieel is om deskundig juridisch advies en vertegenwoordiging te krijgen om uw rechten te beschermen en een gunstige uitkomst te bereiken in uw zaak. Hier zijn enkele redenen waarom het verstandig is om een strafrechtadvocaat in te schakelen:
Juridische expertise: Strafrechtelijke zaken kunnen complex zijn en vereisen vaak gespecialiseerde juridische kennis. Een ervaren strafrechtadvocaat bij Noordanus Advocatuur beschikt over de nodige expertise om uw zaak effectief te beheren en te verdedigen.
Bescherming van rechten: Een advocaat zal uw rechten als verdachte of slachtoffer beschermen en ervoor zorgen dat u eerlijk wordt behandeld door het rechtssysteem. Ze zullen ervoor zorgen dat uw belangen worden behartigd en zullen proberen te voorkomen dat u wordt benadeeld tijdens het proces.
Strategische verdediging: Een strafrechtadvocaat zal een strategie ontwikkelen om uw zaak te verdedigen en de beste resultaten te behalen. Ze zullen alle beschikbare bewijsmiddelen analyseren, getuigen interviewen en een effectieve verdediging voorbereiden om uw kansen op een gunstige uitkomst te maximaliseren. Hoewel het dus niet in alle strafrechtelijke zaken wettelijk verplicht is om een advocaat in te schakelen, raden we bij Noordanus Advocatuur ten zeerste aan om dit te doen om ervoor te zorgen dat u de beste juridische bijstand krijgt en uw rechten worden beschermd.

Disclaimer

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ook dienen deze teksten niet als juridisch advies. Voor juridisch advies dat is toegespitst op uw specifieke situatie dient u in contact te treden met het advocatenkantoor.