Noordanus AdvocatuurVerhoor bij de politie

Verhoor bij de politie

Als u als verdachte wordt gehoord op het politiebureau heeft u een aantal rechten. Een van die rechten is het recht om geen antwoord te geven op vragen die u niet wilt beantwoorden. U kunt dan gebruik maken van het zwijgrecht. Zwijgrecht is echter niet in alle gevallen een verstandige keuze. Reden waarom het raadzaam is uw zaak in een vroeg stadium in alle openheid in een vertrouwelijk gesprek met uw advocaat te bespreken. Uw advocaat kan u dan adviseren of het verstandig is om gebruik te maken van het zwijgrecht of niet.

Mr. Noordanus staat veel verdachten bij op het politiebureau waarbij zij advies geeft over de rechten die u heeft als u als verdachte op het politiebureau verblijft/een verhoor aflegt. Als u wordt aangehouden heeft u recht op kosteloze rechtsbijstand. Als u wenst dat mr. Noordanus u bijstaat in plaats van een toegewezen piketadvocaat, dan kunt u de naam van mr. Noordanus als voorkeursadvocaat aangeven bij de politie als u bent aangehouden. Mr. Noordanus komt dan zonder enige extra kosten voor u naar het politiebureau waar u op dat moment verblijft om u rechtsbijstand te verlenen. Of dit in Almere, Lelystad, Amsterdam, Groningen of Maastricht is, dat maakt niets uit! Het is ook niet zo dat dit extra tijd in beslag neemt. Mr. Noordanus komt zodra zij de oproep heeft ontvangen zo snel mogelijk naar het politiebureau. Het is immers van belang dat u direct goede rechtsbijstand krijgt vanaf het moment dat u bent aangehouden en nog voordat de politie met u in verhoor gaat. Ook als u een brief heeft gehad waarin u wordt ontboden voor verhoor (uitgenodigd voor verhoor) is het verstandig met ons kantoor in contact te treden.

Disclaimer

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ook dienen deze teksten niet als juridisch advies. Voor juridisch advies dat is toegespitst op uw specifieke situatie dient u in contact te treden met het advocatenkantoor.