Noordanus AdvocatuurOns team

Mr. L. Noordanus

Mw. mr. L. (Leonie) Noordanus is naast de oprichter en eigenaar van het kantoor een advocaat met een sterk analytisch vermogen, die door haar doorzettingsvermogen en goede communicatieve vaardigheden uw belangen op een juiste en laagdrempelige manier behartigt.

Rechtsgebieden mr. Noordanus

Mr. Noordanus houdt zich enkel en alleen bezig met strafrecht in de breedste zin van het woord. Zij houdt zich bezig met complexe, maar ook met minder complexe strafzaken. Zo verdedigt zij cliƫnten die worden verdacht van grootschalige fraude, zedendelicten, geweldsdelicten (ook in huiselijke sfeer), levensdelicten (bijvoorbeeld moord/doodslag), mensenhandel, delicten met betrekking tot verdovende middelen en criminele organisaties, vermogensdelicten (bijvoorbeeld diefstal/heling) en verkeersdelicten. Uw zaak krijgt bij mr. Noordanus de aandacht die het verdient. Hierin wordt geen verschil gemaakt tussen pro deo zaken (zaken op basis van toevoeging) en betalende zaken.

Mr. Noordanus staat voor de specialisaties Strafrecht, Jeugdstrafrecht en Slachtofferzaken ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Daarnaast heeft mr. Noordanus in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten dezelfde rechtsgebieden geregistreerd. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. Zij is daarnaast lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en Stichting LANGZS, het landelijk advocatennetwerk gewelds- en zedenslachtoffers.

Ervaring

Mr. Noordanus heeft zowel haar bachelor Rechtsgeleerdheid als haar master Strafrecht voltooid aan de Universiteit Utrecht. Mr. Noordanus heeft zowel tijdens als na haar universitaire studie jarenlang ervaring opgedaan in het strafrecht als secretaresse, juridisch medewerker en advocaat op verschillende kantoren in Rotterdam, Utrecht en tot slot te Lelystad. Mr. Noordanus heeft daarnaast ook de post-academische Specialisatieopleiding Strafrecht aan de Vrij Universiteit Amsterdam volbracht en is dan ook een echte strafrechtspecialist pur sang. Mr. Noordanus weet hierdoor uw zaak van begin tot eind op een daadkrachtige manier te behandelen. Mr. Noordanus heeft inmiddels nagenoeg voor elke rechtbank in Nederland gepleit, waardoor geen enkele rechtbank haar meer vreemd is. Mr. Noordanus bezoekt ook cliƫnten in gevangenissen door heel Nederland. Als u op zoek bent naar een strafrechtadvocaat in Lelystad of elders in het land, dan bent u bij mr. Noordanus dan ook aan het goede adres!

Mr. B. Helmich

Mr. Helmich heeft na haar 4-jarige HBO-Rechten opleiding zowel de Pre Master Rechtsgeleerdheid als de Master Strafrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Tijdens haar Master heeft zij daarnaast de Seminar Mensenhandel en Zedendelicten met goed gevolg volbracht.

Tijdens haar studie heeft mr. Helmich reeds ervaring opgedaan bij een ander gerenommeerd strafrechtkantoor en is zij daarnaast werkzaam geweest bij de rechtswinkel, waarbij zij mensen voorzag van juridisch advies in het strafrecht maar ook binnen andere rechtsgebieden.

Sinds december 2021 is mr. Helmich werkzaam bij Noordanus Advocatuur. Zij verdedigt verdachten met hand en tand in allerlei commune strafzaken. Daarnaast heeft zij zich toegelegd op bijstand van slachtoffers. Mr. Helmich kan u als geen ander helpen bij het opstellen van een vordering benadeelde partij (verzoek tot schadevergoeding), alsmede bij het uitoefenen van het spreekrecht. Mr. Helmich is te karakteriseren als betrouwbaar en direct. Haar werkwijze kenmerkt zich dan ook door gedrevenheid, discretie en zonder onderscheid: bij elke zaak zet zij zich voor de volle 100% in om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Aan mr. Helmich heeft u een advocaat die zich vastbijt in uw zaak. Haar werkwijze past dan ook perfect bij de werkwijze van Noordanus Advocatuur.

Secretariaat

Het kantoor wordt secretarieel ondersteund door stagiaires van verschillende juridische opleidingen. Hierdoor heeft het kantoor de ondersteuning die zij nodig heeft en draagt zij daarnaast bij aan het juridisch talent van de toekomst. Op zoek naar een stage? Neem contact met ons op. Wij hebben voortdurend stageplaatsen beschikbaar.