Noordanus AdvocatuurTOM-zitting

TOM-zitting

Als u een strafbeschikking thuisgestuurd krijgt van het OM, betekent het betalen hiervan dat u akkoord gaat met het strafbare feit waarvoor u de strafbeschikking opgelegd heeft gekregen. Dit zorgt vervolgens voor een aantekening op uw strafblad. Als u het niet eens bent met de strafbeschikking die u heeft gehad, dient u binnen 14 dagen na dagtekening van de strafbeschikking hiertegen in verzet te gaan. Na verzet komt uw zaak dan voor bij de rechter.

Ook kan het zijn dat u wordt uitgenodigd voor een zitting bij de Officier van Justitie. Tijdens deze zitting mag u een advocaat meenemen. Voor de zitting kunt u dan het gehele dossier goed met uw advocaat doorspreken zodat u tijdens de zitting goed beslagen ten ijs komt. Een zitting bij de Officier van Justitie heeft namelijk dezelfde gevolgen voor uw strafblad als een zitting op de rechtbank. 

Noordanus Advocatuur staat u graag bij in zowel een eventueel verzet, als een zitting bij de Officier van Justitie.

Disclaimer

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ook dienen deze teksten niet als juridisch advies. Voor juridisch advies dat is toegespitst op uw specifieke situatie dient u in contact te treden met het advocatenkantoor.