Noordanus AdvocatuurVerkeersrecht

Verkeersrecht

O.a. art. 6 Wegenverkeerswet en art. 5 Wegenverkeerswet

Mr. Noordanus heeft ruime ervaring in het verlenen van bijstand aan cliënten die worden verdacht van verkeersmisdrijven en verkeersovertredingen. Bij verkeersmisdrijven valt te denken aan een verdenking zoals genoemd in artikel 6 Wegenverkeerswet, rijden zonder het hebben van een rijbewijs en het verlaten van de plaats waar een ongeval heeft plaatsgevonden. Bij verkeersovertredingen valt te denken aan een verdenking zoals genoemd in artikel 5 Wegenverkeerswet (wordt vaak in combinatie met artikel 6 Wegenverkeerswet ten laste gelegd) en het rijden zonder het hebben van een verzekering.

Om af te studeren aan de Universiteit heeft mr. Noordanus destijds haar masterscriptie geschreven over het verkeersrecht. De titel van de scriptie luidde: ‘Verkeersslachtoffers en nabestaanden levenslang. Daders een taakstraf?’ De scriptie hield een onderzoek in naar de juridische ruimte om de oplegging van taakstraffen bij culpoze verkeersdelicten met de dood of ernstig letsel tot gevolg wettelijk te beperken in het licht van de totstandkoming, de ratio en het raamwerk van de Wet beperking oplegging taakstraf, mede gelet op de juridische belangen die tegen dergelijke wetgeving pleiten.

Zoekt u een advocaat verkeersrecht/wegenverkeerswet in Lelystad of elders in het land? Dan bent u bij mr. Noordanus aan het juiste adres.

Disclaimer

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ook dienen deze teksten niet als juridisch advies. Voor juridisch advies dat is toegespitst op uw specifieke situatie dient u in contact te treden met het advocatenkantoor.