Noordanus AdvocatuurWet wapens en munitie

Wet wapens en munitie

Onder de Wet wapens en munitie is het hebben van wapens – in sommige gevallen zonder vergunning – strafbaar gesteld. Bij wapens valt niet alleen te denken aan geweren en pistolen, maar ook aan messen, stroomstootwapens en pepperspray. Het hebben van een nepwapen is in Nederland onder de Wet wapens en munitie ook strafbaar. Tevens is het handelen in wapens onder voormelde wet strafbaar gesteld.

Mr. Noordanus heeft kennis van de strafrechtelijke bepalingen in de Wet wapens en munitie, waardoor zij u op een eventuele zitting bij de rechter op een goede manier bijstand kan verlenen. Daarnaast kan het bijvoorbeeld zijn dat u meent dat hetgeen u onder u had geen wapen was of dat het om een of andere reden onterecht in beslag is genomen. Ook hierbij kan mr. Noordanus bijstand verlenen door het indienen van een verzoek tot teruggave. Neem contact op met kantoor voor meer informatie.

Disclaimer

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ook dienen deze teksten niet als juridisch advies. Voor juridisch advies dat is toegespitst op uw specifieke situatie dient u in contact te treden met het advocatenkantoor.