Noordanus AdvocatuurNieuws


Als uw rijbewijs ingevorderd is, dan is dit erg vervelend. U heeft mogelijk het rijbewijs nodig voor uw werk of u heeft andere redenen waardoor u niet zonder rijbewijs kan komen te zitten. Als advocatenkantoor op het gebied van strafrecht kan Noordanus Advocatuur helpen uw rijbewijs terug te krijgen. ⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het Openbaar Ministerie heeft 10 dagen de tijd om te beslissen of u uw rijbewijs terugkrijgt. Door het sturen van een verzoek om teruggave van uw rijbewijs naar het Openbaar Ministerie kan worden verzocht uw rijbewijs na 10 dagen terug te geven.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De Officier van Justitie kan vervolgens – kort gezegd – drie dingen beslissen: 1. U krijgt het rijbewijs voorlopig nog niet terug. 2. U krijgt het rijbewijs voorlopig wel terug. 3. De beslistermijn is overschreden zonder dat de Officier van Justitie een beslissing heeft genomen.

Geeft de Officier van Justitie uw rijbewijs voorlopig niet terug (en is uw rijbewijs niet naar het CBR gestuurd)? Dan kan een klaagschrift worden ingediend bij de rechtbank. Dit klaagschrift neemt Noordanus Advocatuur compleet voor u uit handen. Er volgen dan twee zittingen: een zitting over het klaagschrift en een zitting over de onderliggende verdenking (bijvoorbeeld: rijden onder invloed van alcohol/drugs of te hard rijden).⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
We krijgen het gehele dossier zodat wij dit samen kunnen doorspreken en zodat u precies weet wat er in uw dossier staat. Zo gaan we goed voorbereid naar beide zittingen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Is uw rijbewijs ingevorderd? Of bent u uitgenodigd voor een zitting vanwege een verdenking van een verkeersdelict? Schroom dan ook niet om contact op te nemen!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀